Over genealogie

Mijn grootste hobby is genealogie. Een groot deel van mijn vrije tijd gaat op aan het zoeken naar mijn voorouders en hun familie.

Ik ben in het bijzonder geinteresseerd in de volgende families (en bereid gegevens met anderen uit te wisselen):
Voor wie meer wil weten over genealogie in Nederland in het algemeen, is een bezoekje aan te raden aan de websites van de "Nederlandse Genealogische Vereniging" (NGV)) en van het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) . Hierop vindt u tal van verwijzingen naar genealogische gegevens op het internet.
Ook het genealogisch computer programma GensDataPro dat in samenwerking met de NGV wordt ontwikkeld is zeer de moeite waard. Een probeerversie is beschikbaar van deze website.
Een goed open source alternatief voor alle soorten computers is het stamboom programma gramps

Erg nuttig zijn ook de verschillende lokale fora waar vragen over geschiedenis en genealogie gesteld mogen worden, en waar vele beginners en gevorderden proberen een antwoord te geven.
Kijk bijvoorbeeld eens op:
Tijdens dit spitten naar mijn voorouders kreeg ik steeds meer interesse in een dorpje in het bijzonder, omdat daar een aantal voorouders, zowel van vaders als moeders zijde, vandaan kwam. Vandaar mijn interesse in de geschiedenis van het dorp Andel.
Naar mijn homepage/Back home.